Vaarwel2018

Vaarwel 2018, Welkom 2019

Allereerst wens ik iedereen een spetterend 2019. Naar goede gewoonte werp ik nog een laatste blik op 2018 om dan volop met beide voetjes in 2019 te staan. Hier mijn overzicht van het voorbije jaar.

Vaarwel20181- Een ding is zeker … het was HEET in 2018. Naast puffen en zweten betekende dat ook genieten van terrasjes, picknicken in het park of gewoon baden op straat. Wat waren al die fonteintjes een festijn.

Vaarwel2018

2- Tijdens de hete zomer was een ‘crème glaceke’ steeds een wel-gekome verfrissing. Bij de nieuwe, hippe crèmeries met hun in-huis gemaakt ijs, zoals Crèmerie  Germaine of Gelateria Savini, was zelfs een ijsje eten een beleving. Vaarwel2018

3- We eten dan wel af en toe een ijsje, bewuster gaan eten (lees minder vlees) zat zeker in de lift afgelopen jaar. Ik heb enkele pareltjes ontdekt, die ik in 2019 zeker nog eens zal bezoeken. Vegetarisch, biologisch, ecologisch, gezond en bovenal lekker, dat vond ik bij Extra Fika, Super Soep en Chickpea.

Vaarwel20184- In 2017 zagen we de stad veranderen in een groot bouwwerf. Hoewel het bouwen in 2018 gewoon verder ging, bracht de heraanleg van het Operaplein een leuke verrassing met zich mee. Aan het Kipdorp werd een deel van de Spaanse Omwalling blootgelegd. Een stukje geschiedenis, gewoon onder je voeten.

Vaarwel20185- Ook andere delen van de stad kregen een facelift of zijn zelfs helemaal van uitzicht veranderd. Zo is de buurt rond de slachthuislaan en de Noorderlaan niet meer te herkennen. Een nieuwe fietsbrug brengt je zo, over het Albertkanaal, in Merksem. Ook in Berchem kwam een nieuwe fietsbrug over de singel. Ik raad je aan om de stad eens te verkennen met de fiets … een ware ontdekkingstocht, simpel én veilig. Wil je meer te weten komen over alle veranderingen in onze stad, ga dan eens naar het MAS-paviljoen of volg de website AntwerpenMorgen.

Vaarwel20186- 2018 was Barok jaar in Antwerpen en Rubens inspireerde velen. De stad pakte uit met een gedurfd en overdadig programma om de meest barokke stad van de Lage Landen in de verf te zetten. Ik heb vooral genoten van de tentoonstelling ‘Michaelina Wauter‘ en ‘Athos Burez‘ in het MAS, de mooie murals in de stad en een zeer humoristische barokke wandeling door onze stad. Hopelijk heb jij ook wat kunnen meepikken van dit fijne gebeuren.

Vaarwel20187- Eén van de betere tentoonstelling kon je bezoeken in het Loodswezen. Daar bracht AntwerpPhoto, in een allereerste editie van een internationaal fotofestival, adembenemende foto’s samen in een prachtig kader. Hopelijk komt er nog meer in 2019. Ik kijk er alvast naar uit.

Vaarwel20188- 2018 was ook het jaar van de verkiezingen. Dat bracht zeker verhitte discussies, inspirerende debatten en verlichtende gesprekken teweeg. Vandaag kennen we (bijna) de nieuwe ploeg, die de komende jaren onze stad in goede banen zal leiden. Misschien is het niet de ploeg die sommigen gehoopt hadden, maar ik wens ze alvast heel veel succes toe. Maak van onze stad de mooiste van de wereld!

Samengevat … het was een fijn jaar in onze stad met veel vreugdevolle en grappige momenten. Ik hoop dan ook dat ik in 2019 nog meer vreugde en humor zal zien. Dat zal ik dan zeker met jou delen. So, stay tuned!

1 gedachte over “Vaarwel 2018, Welkom 2019”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.