Herdenking `14-`18

Is het je opgevallen dat ik gisteren in mijn toppers van 2014 niets vertelde over de herdenking van de Groote Oorlog? Wel, dat heeft verschillende redenen. Ten eerste gaat het niet over één evenement, maar over tientallen, verspreid in de tijd en over de stad. Ten tweede herdenk ik niet graag de start van een oorlog, maar wel het einde ervan, dus het grote feest moet volgens mij nog komen. Eén evenement wil ik toch nog eventjes in de kijker zetten en dat was de aanleg van de pontonbrug over de Schelde. Op een zonnige dag in september konden duizenden Antwerpenaren over de vredesbrug wandelen. Ik hoop dat iedereen één moment stilgestaan heeft bij de betekenis van die brug. Jawel, de vlucht uit Antwerpen voor de Duitse dreiging. Dat was in augustus 1914 … niet zo’n zonnige dagen toen, denk ik.

Pontonbrug01 Pontonbrug02

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.