welkom2020

Maak er een spetterend jaar van.

Waar je ook bent of wie je ook bent, ik wens je een spetterend 2020! Nog even kijk ik achterom, mijmerend wat 2019 ons bracht, om dan volop in 2020 te staan.

V2-raket1- Dit jaar stond in het teken van WOII. We herdachten de bevrijding van onze stad in 1944. Het werd een groots evenement. Een mooie parade wandelde over de Boomsesteenweg tot in de stad. Vliegtuigen vlogen over de Schelde. We waren en zijn er allemaal van overtuigd. Dit mag nooit meer gebeuren. Maar na de bevrijding kwamen de V-bommen. Terreur waarbij vele burgers het leven lieten. Onnodig geweld! Laten we ook hier bij stilstaan. Het gebeurt nog te veel. Op grote en klein schaal. Laten we hier massaal ‘NEE’ tegen zeggen. Misschien is dat wel mijn grootste wens voor 2020!

2- Het jaar 2019 was voor mij persoonlijk een speciaal jaar. Ik studeerde af als grafisch vormgever. Op zich al een bijzondere gebeurtenis, maar nog specialer was het omdat we onze werken konden tentoonstellen in het Loodswezen. Een bijzondere omgeving als afsluiter van een magisch jaar van intense creativiteit. Na onze tentoonstelling sloot het Loodswezen zijn deuren om zich klaar te maken voor een nieuwe bestemming. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

Ask Antwerp3- Wist jij dat elk jaar meer dan 14,8 miljoen dagtoeristen en 4,6 miljoen verblijfstoeristen onze stad bezoeken? Een super tof initiatief om al deze toeristen de weg te wijzen is ‘Ask Antwerp‘. Via een app stellen toeristen een vraag en trachten ‘locals’ daarop een antwoord te formuleren. In 2019 startte de app. Vanaf het eerste moment ben ik een local en ik ben blij om toeristen te kunnen helpen. Maar ook de evenementen die ‘Ask Antwerp’ organiseert om ons, ‘locals’, te helpen om de stad beter te leren kennen zijn fantastisch. Wil je ook ‘local’ worden? Neem dan zeker eens een kijkje bij Ask Antwerp.

Seefbier4- Bier brouwen is hip en bier brouwerijen zijn meer dan alleen fabrieken waar bier gemaakt wordt. Het zijn ook musea, ontmoetingsplaatsen, trendy plekken. Eerst was er de brouwerij De Koninck, die startte met een museum annex shop en degustatie-ruimte aan de Boomgaardstraat. Nu is de site een creatieve plek met winkels, cafés en restaurants. Ook de Antwerpse Brouw Compagnie bouwde in de Indiëstraat een historisch pand om tot een brouwerij. Hier wordt niet alleen het Seefbier gebrouwen. Je kan er verschillende brouwsels proeven en er een hapje bij eten in een leuke omgeving. Speciale bieren vind je bij Special Belge Taproom in ’t PAKT. Een bijzonder industrieel gebouw dat tegelijkertijd brouwerij én café is. Ik ben overtuigd … dit jaar dronken BIER!

vegetarisch5- In 2019 stonden de klimaatspijbelaars op. Jonge mensen die bezorgd zijn over de planeet van de toekomst. Terecht en ze hebben ons zeker allemaal een klein beetje bewust gemaakt. Maar zijn we daarom ook massaal gaan vegetarisch, veganistisch en gluten-vrij eten? Of is dit een trend die al langer in opmars is. In ieder geval heeft het geleid tot enkele bijzondere restaurantjes met oog voor de ‘gezonde maaltijd’. Ik heb genoten van September, Barchel, Camion, Kloonies, Basiel Food, Tinsel en nog vele andere waar ik in de toekomst zeker nog ga over bloggen :-).

Chocolate Nation6- Soms vragen mensen me wel eens: ‘Welk museum is tof om met kinderen naartoe te gaan?’. Dit jaar kan ik daar volmondig ‘Chocalate Nation‘ op antwoorden. Een leerrijk museum om je duimen en vingers van af te likken. Als je er nog niet geweest bent, ga dan zeker eens langs. Een leuke activiteit voor een druilerige dag.

Bar Chapel7- Dit jaar zag ik historische gebouwen openbloeien. Zo bezocht ik Plek, de ontmoetingsplaats/ bistro in de Kathedraal. Bar Chapel was dan weer een super leuke zomerbar in een leegstaand klooster gelegen in de Kerkstraat. Ook August opende zijn deuren. Dit prachtige hotel/restaurant werd ondergebracht in het Augustijnenklooster op de site van het Militair Hospitaal. Verder zag ik een fijne tentoonstelling in de Sint-Bartholomeus kerk en was ik op een receptie in het Museum Mayer van den Bergh. Door het allemaal wat toegankelijker te maken, ontdek je welke pareltjes onze stad rijk is.

Panamarenko8- Panamarenko is niet meer. Toch is hij nog alom aanwezig. Kijk maar eens rond in onze stad. Je zal hem zeker en vast nog wel tegenkomen :-).

Vaarwel Panamarenko en vaarwel 2019. Aan alles komt een einde. Maar een einde is vaak ook een nieuw begin … laat 2020 dus maar komen. Tijd voor nieuwe avonturen!

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.