Laten we klinken op een ‘normaler’ 2021.

Vooreerst wens ik allen en iedereen een fantastisch 2021 in goede gezondheid. Ik kijk uit naar een ‘normaler’ jaar. Maar ik hoop vooral dat we de lessen, die we in 2020 geleerd hebben, niet vergeten. Corona was ook in mijn blog hét thema van het jaar. Laat me nog een laatste keer terugblikken om dan voluit in 2021 verder te gaan.

Museum App

1_ Wat hebben we in 2020 gewandeld! Een fantastische gids heeft ons geleid en die heette de Museum App. Gewoon downloaden op je smartphone, een keuze maken tussen de verschillende tours en hup, daar ga je. Moet je zeker ook eens proberen.

Vaarwel20202_ Eigenlijk is Antwerpen één groot openluchtmuseum. Wat heb ik genoten van de mooie streetart. Zo zag ik gevel-grote, impressionante murals, maar ook kleine kunstwerkjes in de schoenenschrapers van oude herenhuizen. Ik zag huizen, die ludiek versierd waren met een knipoog naar het Corona-virus. Ik zag graffiti’s, die in deze tijden een meer toepasselijk betekenis kregen, en ik zag etalages, waar Corona het thema was. 

Vaarwel20203_ De zomer was warm en zwoel. Dat moest wel eindigen in een immense regenbui in augustus. Herinner jij die nog? Ik wel, want ik stond te schuilen aan Berchem station. De put voor het station was in een minimum van tijd omgetoverd tot een gigantische plas.

Vaarwel20204_ Gelukkig heb ik vorig jaar, nog net voor de lockdown, één van de meest memorabele foto-tentoonstellingen kunnen meepikken. Voor mij was de overzichtstentoonstelling van het werk van Stephan Vanfleteren in het FoMu een openbaring. Prachtige zwart-wit portretten, pure stillevens en artistieke naaktfoto’s.

Vaarwel20205_ Restaurants en café’s waren een groot gedeelte van het jaar gesloten, maar wat was ik blij met de vele initiatieven dat die moedige ondernemers namen. Uiteraard heb ik hen gesteund waar mogelijk. En als ze open waren, heb ik dat dubbel en dik gedaan :-). Enkele toffe take-aways, lunchplekjes, koffiebars en bruine kroegen: Morfo, Bobby, Yust Rooftop-bar, Felfel, Vrij België.

Vaarwel20206_ Nog een leuke tijdens Corona was het feit dat bedrijven minder investeerden in billboard-reclame. Het gevolg was dat anderen deze billboards inpalmden. Zo toonden de studenten en docenten van het St Lucas in mei een reeks posters mét hun interpretatie van de Coronacrisis. Stijlvol én grafisch sterk! In September was het de beurt aan de stad zelf met de ludieke campagne ‘met de A van …‘. Grappig én inspirerend!

Pellagie instagram7_ Afgelopen jaar werd digitaler. Dat heb jij waarschijnlijk ook ervaren. Thuiswerken, virtuele meetings en natuurlijk sociale media! Ook ik startte in 2020 een Instagram account. Wil je volgen wat ik allemaal ontdek, zie en meemaak in onze stad? Volg me dan op Pellagie van Antwerpen Stad, de plek waar ik mijn foto’s deel.

Graag eindig ik met een positieve noot, want aan alles komt een einde, ook aan de Corona-pandemie. Soms is het gewoon een beetje wachten ….

Vaarwel2020

 

2 gedachten over “Laten we klinken op een ‘normaler’ 2021.”

  1. Zalige foto’s en veel te veel toffe tips die ik niet kan onthouden Peggy.
    Ik stel voor dat je in 2021 start met Pellagie stadgids tours 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.