De Harmonie

Amaaaaaai, er zit nog veel nat in de wolken, dat zegt toch onze weervrouw Sabine. Als tegengewicht breng ik wat kleur in mijn blog. De prachtige graffiti’s van de Harmonie brengen warmte in het Harmoniepark. Ik ben benieuwd wat er met dit prachtige gebouw gaat gebeuren. Ooit waren er plannen om deze concerthal om te bouwen tot stiltecentrum, maar daar hoor je niet veel meer van (Gelukkig maar, denk ik dan). Ik hoop dat het een boeiende plaats wordt waar elke Antwerpenaar terecht kan. Wat dacht je van een overdekte markt die ook ’s avonds wat langer open blijft? Ik begin al te dromen!

Weetje : Feestzaal Harmonie werd gebouwd in 1845-46 en ontworpen door Architect P. Dens. Het gebouw werd in 1890 uitgebreid en verbouwd tot zijn huidige vorm. In de jaren zeventig van de vorige eeuw werden een aantal aanpassingen gedaan waardoor vele originele elementen verstopt zitten. Het is nog niet duidelijk of het gebouw in zijn oude glorie hersteld wordt. Ik hoop van wel.

Harmonie00 Harmonie01 Harmonie02 Harmonie03

2 gedachten over “De Harmonie”

    1. Beste Femke, Dit gebouw ligt midden in het Harmoniepark. Het Harmoniepark ligt naast het Albertpark, op de hoek van de Belgiëlei en de Mechelsesteenweg. Het is een heel leuk parkje. Moet je eens bezoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.