Dak-tuinieren in New York en Bazel

Vorige maand bezochten we New York, US. Fantastische, creatieve en vooral inspirerende stad! Eén van die inspirerende projecten was een grote ‘urban rooftop farm’. Jawel, je leest het goed … een heel grote moestuin, inclusief kippen, op het dak van de ‘Navy Yard’ in Brooklyn. De ‘Navy’ is er niet meer, maar de gebouwen nog wel en die worden nu bevolkt door jonge ondernemers. Inclusief het dak, dus.  Bezoek Brooklyn Grange voor meer info, foto’s of zelfs een filmpje.

Brooklyn01 Brooklyn02

Eénmaal thuis las ik over een gelijkaardig initiatief in Bazel, Zwitserland. Daar was de architect Antonio Scarponi de bedenker van de ‘aquaponic farm’, een boerderij op een groot plat en vooral ongebruikt industrieel dak. ‘Urban farmers’ kunnen er naar hartelust tuinieren. Lees verder over het project op Aquaponic Farm

Bazel

Ook bij ons bestaat er een echte moestuin-manie. Toch heb ik geen weet van dak-projecten. Mocht jij er één weten, dan hoor ik het graag. Mocht het je inspireren, dan ben ik ervan overtuigd dat er nog wel wat prachtige ongebruikte industriële daken in Antwerpen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.