Een terugblik op 2013

Het is de laatste dag van 2013. Het was een fantastisch jaar … mijn eerste blog-jaar. Graag blik ik, samen met jou, nog eens terug op mijn 2013-top 10 (met één X).

final-banner-205x2501. Nog maar goed en wel uit de startblokken gooide ik mezelf in de ‘Big Blog Exchange‘ (wed)strijd en haalde het tot finaliste. Een geweldige ervaring, die ik dankzij jouw stem en steun heb mogen meemaken. Nogmaals bedankt daarvoor.

JBC SportingA1

2. Antwerpen was dit jaar Europese sporthoofdstad. Met tal van evenementen én met trots verdedigde onze stad deze titel. Ik was fan én supporter … steeds met bijhorende T-shirt.

Kind3. Ik was dit jaar erg onder de indruk van de graffiti-jams. Bij één ervan, het Day One Festival op de Luchtbal, heb ik de artiesten in actie gezien. Onvoorstelbaar! Maar ook de resultaten van de jams in Berchem Station en de Krugerstraat waren prachtig of, beter gezegd, ‘zijn’ prachtig, want de werken zijn nog steeds te bewonderen.

Skybar034. ‘Hot in the city’. Jawel, het was warm in 2013. Terrasjes-weer! Gelukkig waren er tal van fantastische zomerbars. Bocadero, Strantwerpen, Cargo, … Een instant vakantie gevoel kreeg ik in de Skybar van het Lyndner Hotel. Daar ga ik zeker nog eens ‘loungen’, maar eerst wachten op een nieuwe warme zomer.

portofantwerp5. De Schelde, 150 jaar tolvrij!  Het Antwerpse Havenbedrijf maakte er een echt verjaardagsfeest van. Een unieke kans om onze haven te leren kennen: verhalen uit het verleden, zicht op het heden, blik op de toekomst. Antwerpen … stad aan de stroom!

6. Tom-HannesAntwerpen klinkt als muziek in de oren. Jazz, Klassiek, Pop, Rock&Roll, Fado, Techno … alles komt aan bod. Ik heb genoten van het optreden van de Antwerpse groep Dez Mona … een ware ontdekking. Ook Tom Hannes en zijn groep schitterden. Zij zetten griezelig écht de Talking Heads neer.

Bruinvissen027.  Groen in de stad. Naar mijn inziens nog te weinig, maar er wordt aan gewerkt. Ik ben dan ook zeer blij met het behoud van de bestaande parken. Ook plannen voor nieuwe parken kwamen op tafel. Alleluia! Maar het hoeft niet altijd groots te zijn. Kleine groene plekjes, zoals de prairietuin op het theaterplein, zijn mooi en verrassend. Top dit jaar was het bezoek van de bruinvissen in de Schelde. Ik ben ervan overtuigd … we zijn op de goede weg naar een gezondere stad.

Antwerp-Icons068. 350 jaar Koninklijke Academie van Schone Kunsten en 50 jaar Modeacademie! Dat werd/wordt gevierd. Modeshows, expo’s, tekenjams en nog veel meer. Mijn ’to do’ lijstje is in ieder geval nog niet afgewerkt.  Gelukkig zijn er de Antwerp Icons. Schitterend in het straatbeeld!

Elixir79. Heropleving van een godendrank … Elixir d’Anvers. 150 jaar voor het eerst gebrouwen, nu weer helemaal hip. Schol!

Ciros0210. En als laatste moet ik het natuurlijk hebben over al die trendy koffiebars, leuke restaurants en hippe lounge bars. Want Antwerpen zou Antwerpen niet zijn zonder eten, drinken, feesten. Een keuze maken is moeilijk, maar hier toch een aantal van de toppers in willekeurige volgorde : De mArkt in het Felixpakhuis, Colonia Seizoensrestaurant, Café Kiebooms, Ciro’s, Caffénation, Café Stany, Ellis Gourmet Burger, de rode 7.

X. Ik kan er niet om heen … de opening van het Red Star Line Museum. Nieuwsberichten heb ik verslonden. Reportages heb ik gezien. Verhalen heb ik gelezen. Maar het échte museum moet nog komen. Dat is voor 2014 ! Om naar uit te kijken …

Zo komen we aan het einde, maar gelukkig is er ook veel om naar uit te kijken. En vanavond ? Dan klinken we op een spetterend 2014 in Antwaaaaaaarpe !

1 gedachte over “Een terugblik op 2013”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.