2022 wordt een spannend jaar!

Ik wens iedereen een spannend 2022 toe, want wat was 2021 saai, zeg. De Corona shock die we in 2020 ervaren hadden, was voorbij. Toch moesten café’s en restaurants een tijd lang gesloten blijven, werden concerten en andere optredens afgelast en moesten we tellen of we niet met te veel waren om te feesten. Maar wat hebben we dan gedaan in 2021? Laat ik nog even terugblikken om daarna een avontuurlijk 2022 in te vliegen.

Winterprik

1_ Voor deze tijd van het jaar is het abnormaal warm, maar laten we niet te hard roepen dat de winter voorbij is. Vorig jaar in februari was er ook plots een winterprik. Gedurende enkele dagen lag de stad onder een wit sneeuwtapijt. Mooi, stil én vooral veel pret.

2_ Wat me vooral opviel, was dat de stad in 2021 kleurde. Overal stonden gekleurde bollen. Gekleurde bollen aan de kaaien en gekleurde bollen in het Centraal Station. Een mooi opvallende campagne die de heropening van het Modemuseum aankondigde. Ook kleurrijk is de nieuw aangelegde Draakplaats. De vroeger donkere holtes onder het spoor worden met verschillende kleurtjes verlicht. Als je op de juiste plaats staat, ontdek je zelfs een regenboog. Eind augustus hing er dan weer een echt noorderlicht boven de stad. Een magisch kleurrijke installatie gaf de lucht boven het Theaterplein een rood/groene/blauwe gloed.

3_ Er werd hard gewerkt en diep gegraven in Antwerpen. Dat was te zien op de Ring, waar de Oosterweelverbinding verder aangelegd wordt. Maar ook in de binnenstad waren er werken en die legden prachtige archeologische sites bloot, zoals de kipdorpsite en aan de kaaien.

4_ Naast al die stadsontwikkelingen ontstond ook een nieuw plein in de binnenstad. In de schaduw van het stadshuis en het Diamantmuseum werd het Leonie Glassplein officieel geopend. Een rustpunt in de stad.

5_ Ondanks Corona waren er enkele dappere ondernemers. Zij openden tijdens volle pandemie een nieuw café, bar of restaurant. Om hen een hart onder de riem te steken ben ik speciaal bij hen mijn koffie of aperitiefje gaan drinken (zonder de anderen te vergeten natuurlijk :-)). Welkom Somista, Rush Rush, Café Tati, Nives, Café Rood-Wit, we zien elkaar terug in 2022.

6_ Gelukkig hebben we toch enkele mooie tentoonstellingen, prachtige opera’s en andere expo’s kunnen zien. Zo was er de tentoonstelling Antwerpphoto in het Loodswezen, Gisèle en La Bohème in de Opera van Antwerpen, en de tijdelijk expo’s in de verschillende galerijen.

7_ Uiteindelijk hebben we ook afgelopen jaar weer veel gewandeld en net zoals in 2020 was er weer veel te ontdekken. Nieuwe graffiti’s, prachtige billboards, mooie verhalen via de museumapp, …  dat gaan we dit jaar zeker nog doen, met of zonder Corona.

Maar ooit verdwijnt Corona en zullen we terug een normaal leven hebben … hopelijk in 2022!!! Maak er iets moois van.

 

 

 

2 gedachten over “2022 wordt een spannend jaar!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.